ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Aan de wandel op Spiekeroog juni 2009

Voorbij Rottumeroog strekt de boog met waddeneilanden zich verder uit. Waar de Nederlander vooral fi etst en wandelt, zoekt de Duitser ook graag het Heilbad op.


Beroepsstandaarden? juni 2009

Het rapport Leerkracht van de commissie- Rinnooy-Kan bevat veel aanbevelingen om het onderwijs aantrekkelijker te maken voor docenten. Een belangrijk punt gaat over professionalisering en trots zijn op het vak. Dat kan onder andere via een beroepsregister.


Geografie, geschiedenis en erfgoededucatie; Eén verhaal in tijd en ruimte juni 2009

Op 20 februari sprak Carla van Boxtel haar oratie uit bij de aanvaarding van haar bijzonder hoogleraarschap Historische cultuur en educatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een interessant betoog vanwege de relatie die Van Boxtel legde tussen geografie en geschiedenis


Interetnische contacten; binnen achterstandswijken en daarbuiten juni 2009

Veel niet-westerse allochtonen wonen in achterstandswijken met een hoge etnische concentratie. Omdat dit de integratie zou belemmeren, neemt de overheid allerlei maatregelen. Integratie voltrekt zich echter ook via school, werk, sportveld en bij het winkelen – en niet per se in de wijk.


Schoolsegregatie in de Amsterdamse Transvaalbuurt juni 2009

In Transvaal is 35 procent van de bevolking autochtoon. Toch zijn de basisscholen volledig ‘zwart’. Het beleid in deze krachtwijk richt zich vooral op het verbeteren van de leefbaarheid en de veiligheid in de buurt. Maar is terugdringing van de schoolsegregatie niet de sleutel tot sociale...


U ziet de artikelen 11 tot en met 15 van 18

< Vorige

1

2

3

4

Volgende


Printversie