ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Hét Bergkwartier bestaat niet april 2008

Het rustieke en fraai opgeknapte Bergkwartier in Deventer ademt een middeleeuwse sfeer. Maar de ‘historische’ identiteit is geen spiegel van het verleden. Het Bergkwartier anno 2008 is een construct, gebaseerd op beslissingen die veertig jaar geleden zijn genomen.


De eindeloze kust van Newfoundland april 2008

Newfoundland, dat hard is getroffen door de crisis in de visserij en de recessie die erop volgde, hoopt nu dat het toerisme opbloeit. Gerrit Jan Zwier doorkruiste de bijna verlaten buitenpost.


De NAFTA april 2008

Het Mexicaans-Amerikaanse grensgebied

Op 1 januari 1994 trad de NAFTA in werking, het grootste handelsblok ter wereld. In feite borduurde de NAFTA voort op een situatie die in de voorafgaande decennia was gegroeid. Het Mexicaans-Amerikaanse grensgebied ontwikkelde zich in hoog tempo tot ‘de...


De bewegende aarde april 2008

Geo-module voor Natuur, Leven en Technologie

Aardrijkskunde is een van de vakken betrokken bij het nieuwe Natuur, Leven en Technologie (NLT) voor de bovenbouw havo/vwo. In de nieuwe module De bewegende aarde komen aspecten van aardrijkskunde, natuur-, schei- en wiskunde samen.


Een kust in beweging april 2008

Middellandse Zeegebied

De gevolgen van de bouw van de Aswandam in de Egyptische Nijl zijn waarneembaar tot in de baai van Haifa. Deze en andere menselijke ingrepen, zoals de aanleg van jachthavens en toenemende zandwinning, leiden tot afkalving van delen van de Israëlische kust. De bebouwing op...


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 10

< Vorige

1

2


Printversie