ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Modern aardrijkskundeonderwijs met GIS op de kaart gezet december 2004

Overheid en bedrijfsleven maken steeds meer gebruik van Geografische Informatie Systemen (GIS), een techniek waarbij digitale kaarten worden gecombineerd om ruimtelijke analyses te ondersteunen en beslissingen over onze leefomgeving beter te onderbouwen. Er is een groeiende vraag naar mensen die...


Water voor vluchtelingen uit Darfur december 2004

In de UNHCR-kampen in Tsjaad dreigen 200.000 vluchtelingen uit Darfur te sterven door een gebrek aan voedsel en vooral water. Japanse, Europese en Amerikaanse satellieten brengen redding. Zij sporen water op: twintig meter diep onder de nagenoeg kale woestijnbodem.


Column: EU moet startpunt zijn voor Nederlands ruimtelijk beleid december 2004

Formeel kent de EU geen ruimtelijk beleid. Er worden in Brussel geen ruimtelijke plannen getekend en de EU grijpt niet in als het gaat om het ruimtelijke beleid van de lidstaten. Niettemin heeft het sectorale EU-beleid grote ruimtelijke gevolgen. Het Nederlandse landschap is bijvoorbeeld ingrijpend...


Nota Mobiliteit: pragmatisme voor de korte termijn december 2004

Eind september verscheen de Nota Mobiliteit. Hierin schetst minister Peijs van Verkeer en Waterstaat hoe het kabinet de mobiliteitsproblemen tot 2020 wil aanpakken. Henk Meurs, directeur van MuConsult en hoogleraar mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling in Nijmegen, hield de nota tegen het licht.


Column: Ben ter Veer, voorloper van de burgerschapsvorming december 2004

Het stond op 11 oktober in de krant: Ben ter Veer is overleden. Sommigen herinneren zich misschien de leus ‘Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen uit Nederland’. Die slogan kwam van Ter Veer. Hij was een van de voormannen van de kerkelijke vredesbeweging van de jaren tachtig.


U ziet de artikelen 11 tot en met 15 van 17

< Vorige

1

2

3

4

Volgende


Printversie