ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Giftig goud: kwikvervuiling in Suriname januari 2014

‘Ik zal niet ontkennen dat kwik giftig is; het is gevaarlijk’, aldus Jimmy, een lokale gouddelver in de Brokopondo-provincie. De kleinschalige goudwinning in Suriname brengt grote hoeveelheden kwik in het milieu, met alle gevolgen voor mens en natuur van dien. Constructieve oplossingen –...


Hollandse zeegaten van Goeree tot Hoek van Holland (1734) januari 2014

De kaart van Het eylandt West-Voorn of Goedereede is misschien wel de mooiste die Nederlands grote waterstaatkundige Nicolaas Samuelsz Cruquius (1678-1754) heeft voortgebracht. Zeker in kleur, wat niet vaak bij dit type kaarten voorkomt, is hij bijzonder fraai. Ook in cartografi sch opzicht is het...


Stof januari 2014

De eerste grote verhalen uit Afrika werden me verteld bij een witbiertje op een terras waar ik in mijn studententijd ’s zomers vaak zat. Een van mijn huisgenoten had vier maanden Kenia achter de rug; veldwerk in het oosten, feestjes in Nairobi.


Uithangbord voor de aardrijkskunde januari 2014

Ieder jaar verschijnt er voor de feestdagen een nieuwe Bosatlas. Dit jaar is dat de Bosatlas Nederland van Boven. Zijn wij blij?


Brielse Meer: Samen sterk, dat is de kunst januari 2014

Aanleg, inrichting en beheer van recreatiegebieden waren lang de zorg van de overheid. Vanwege de bezuinigingen wordt lokale ondernemers en recreanten nu gevraagd mee te werken. Dat vereist wel regie.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 12

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie