ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

China’s hand op Aziës waterkraan januari 2013

In Azië leven bijna anderhalf miljard mensen in de stroomgebieden van grote rivieren die in China ontspringen. Via deze rivieren stromen jaarlijks honderden miljarden kubieke meters water het land uit. De Chinezen zien dit met lede ogen aan en willen hun internationale rivieren intensiever...


Brabantse G5 heft Eindhoven op het schild januari 2013

Het wordt spannend voor steden die meedingen naar de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Op 30 november maakte de jury de shortlist bekend, in september volgt haar defi nitieve keuze. Eindhoven doet mee namens BrabantStad – die samenwerking is op zich al winst.


Betaald parkeren januari 2013

In onze buurt moeten we sinds kort betaald parkeren. Daarvoor heeft de gemeente een ingewikkeld en nauwelijks uit te leggen systeem bedacht.


Een harde grens januari 2013

Vorig jaar treinde Anthon Keuchenius langs de toen nog rustige Turks-Syrische grens. Veel Turken en Syriërs ontmoette hij niet, wel veel prikkeldraad. En veel Koerden. Een jaar later is de situatie compleet veranderd.


Van wéreldverhaal tot Glazen Globe januari 2013

De Glazen Globeprijs, voor het beste jeugdboek rond een aardrijkskundig onderwerp, bestaat 25 jaar. Een kijkje achter de schermen van de jury, met persoonlijke observaties bij enkele prachtige boeken die het nét niet haalden.


U ziet de artikelen 11 tot en met 15 van 16

< Vorige

1

2

3

4

Volgende


Printversie