ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Parkstad Limburg: Een toekomst met krimp november 2013

Parkstad Limburg kampt sinds 1997 met een teruglopende bevolking. Allerlei initiatieven moeten bijdragen aan een duurzaam, grensoverschrijdend, toekomstperspectief.


Stadsregio: ‘eenvoudig’ effectief november 2013

Het was al tijdens het kabinet-Rutte I aangekondigd, maar daarna bleef het lang stil. Sinds juni ligt er dan toch een wetsvoorstel voor de afschaffing van stadsregio’s. De beoogde bestuurlijke transparantie gaat volgens Tessa van Wijnen ten koste van de bewezen effectiviteit.


Stad en sport: In Florence is dat geen punt november 2013

In 1994 werden de Wereldkampioenschappen wielrennen gehouden in Agrigento, op Sicilië. De televisiebeelden betekenden een week lang een perfecte regiopromotie. Op Sicilië staan meer oude Griekse tempels dan in Griekenland zelf. Met name rond Agrigento, en dat gegeven wist de helikoptercamera...


Jan Werner: ‘Met de Atlas der Neederlanden is de cirkel rond’ november 2013

Hoeveel mensen zullen dit jaar kaarten hebben geraadpleegd om hun vakantiereis voor te bereiden? En hoeveel gebruikten een GIS-gebaseerd navigatiesysteem om op hun plaats van bestemming te komen? De roots van deze moderne vorm van communicatie liggen in de cartografie, waarvan veel historische en...


IPCC-5: What’s new? november 2013

Het IPCC heeft een nieuw rapport uitgebracht over de verwachte klimaatverandering. Is het allemaal meer van hetzelfde of heeft de wetenschap sinds het verschijnen van het vorige rapport progressie geboekt?


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 13

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie