ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Het geheim van de sectie november 2010

Sinds drie jaar kiezen minder leerlingen aardrijkskunde in de bovenbouw havo en vwo. Zo niet op de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur. In een gesprek met Theo Hoebink en zijn aardrijkskundecollega’s proberen we te achterhalen waarom op deze school wel lukt wat elders zo moeilijk gaat.


De handelingsgerichte geografie in de klas november 2010

De ruimte is geen vaststaand gegeven, maar de uitkomst van maatschappelijke krachten, een sociale constructie. Zo kan de voor genomen sloop van een naoorlogse boerderij op het landgoed van Maxima en Willem-Alexander ineens uitgroeien tot een icoon van de arrogantie van het koninklijk huis. En komen...


‘Ieder jaar een feestje!’ november 2010

Veldwerk kan leerlingen helpen aardrijkskunde en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Ze gaan zelf aan de slag en na afloop houden ze de eigen waarnemingen naast de theorie uit het boek. Daarbij spelen het cognitieve en het affectieve domein een rol. Maar lang niet alle docenten lijken te...


NAP-monument in een nieuwe jas november 2010

Op 12 oktober opende prins Willem Alexander het nieuwe bezoekerscentrum bij het monument voor het NAP in het stadhuis van Amsterdam. Het centrum wil het NAP breder onder de aandacht te brengen. Een tentoonstelling en educatieve programma’s maken een bezoek met de klas zeker de moeite waard.


Een volwassen GIS voor het voortgezet onderwijs november 2010

GIS kent legio toepassingen. Het voortgezet onderwijs werkt al met EduGIS online, en ESRI Nederland heeft samen met de EduGIS-partners een desktopversie ontwikkeld: EduGIS Lokaal. Daarmee kunnen docenten en leerlingen de leerstof zelf presenteren, bewerken en analyseren.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 20

< Vorige

1

2

3

4

Volgende


Printversie