ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

De 'fantastische' geografie van De Kleine Zeemeermin februari 2016

Of ze nu Ondine, Lorelei of Ariël heten, alle meerminnen worstelen met de romantische idee dat het geluk daar is waar zij niet zijn. Ze ervaren wat theoreticus Homi Bhabha Unhomeliness noemt. Kunnen meerminnen zich ergens ‘thuis voelen’? Als het aan de filmmakers van Disney ligt, wel.


De Ebrodelta opnieuw bezocht februari 2016

De afzetproblemen voor rijst in de jaren 60 leidden tot de aanbeveling van een onderzoeksbureau het bodemgebruik in de Ebrodelta , een van Spanjes voornaamste rijstbouwgebieden, drastisch te veranderen. Nieuw onderzoek in 2015 laat zien hoe de delta zich daarna ontwikkelde.


Kraków februari 2016

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef het middeleeuwse centrum van Kraków vrijwel ongedeerd. In de Joodse wijken erbuiten speelden zich echter verschrikkelijke taferelen af – het historische decor van Schindlers List.


Het KNMI partijdig? februari 2016

‘De alarmerende bevindingen van het KNMI waren slechts gebaseerd op tien warme novemberdagen [….] Het KNMI is klimaatpartijdig’, aldus Remco Dijkstra, woordvoerder milieu en klimaat van de VVD in de Tweede Kamer. Hij vindt het KNMI niet onafhankelijk.


Zwerfstenen op het strand februari 2016

Nederland is een land van zand, klei en veen. Enkel in het uiterste zuiden van Zuid-Limburg komt vast gesteente voor. Stenen kennen wij vooral van het grindpad in de tuin en van sommige akkers in het oosten van het land. Van die ‘kiezels’ weet de doorsnee Nederlander bar weinig af.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 12

< Vorige

1

2

3

Volgende


Printversie