ArchiefArtikelen

Verklaring van de symbolen

Artikel bevat lesmateriaal

 

Artikel staat niet in het tijdschrift

Artikel bevat meer materiaal dan het tijdschrift

Om de volledige artikelen te kunnen inzien, dient u te zijn ingelogd.

Indonesië en het REDD-mechanisme. Redders van het tropische bos? juni 2008

De biodiversiteit in de bossen van Indonesië is een van de rijkste ter wereld, maar wordt bedreigd door (il)legale houtkap, palmolieplantages en terugkerende bosbranden. Indonesië – derde op de lijst van meest CO2-uitstotende landen – neemt nu het voortouw in het tegengaan van de ontbossing...


Weer en klimaat in Zuidoost-Azië; El Niño en La Niña hebben lange armen juni 2008

De ernstigste droogte in vijftig jaar. Honderden bosbranden, waarvan overigens de meeste veroorzaakt werden door opzettelijk brand te stichten om landbouwgrond te winnen, en hevigerookontwikkeling die de hele regio bedekte. (Persbericht KNMI)


Donorlieveling Cambodja lokt investeerders en toeristen juni 2008

Cambodja probeert buitenlandse investeerders en toeristen te trekken. Het extreem lage loonniveau en extra belastingvoordelen zijn gunstig voor de arbeidsintensieve exportindustrie. Toeristen vinden er historie en natuurschoon. Maar corruptie en sekstoerisme bezorgen het land een slechte naam.


De Mekong: Moeder der Wateren juni 2008

De Mekong is de belangrijkste rivier in Zuidoost-Azië. Ze bepaalt grenzen en vormt een levensader voor natuur, landbouw en industrie. Bovendien beschikt de rivier over een groot hydro-elektrisch potentieel. Dit wordt pas recent stapsgewijs geëxploiteerd. Gezien het ecologische evenwicht is echter...


Kwetsbaar koraal in de Indonesische Archipel juni 2008

Koraal is in staat machtige riffen te vormen die zelfs met de satelliet waarneembaar zijn. Maar koraal is ook zeer gevoelig voor veranderingen in het mariene milieu. In de koraalrijke Indonesische Archipel voltrekt zich een ecologische ramp waar we nog veel te weinig van weten.


U ziet de artikelen 6 tot en met 10 van 18

< Vorige

1

2

3

4

Volgende


Printversie